[:ar]جمعية حفظ النعمة تبدأ بتنفيذ المرحلة الأولى من مشروعها الريادي ” مصنع حفظ النعمة “[:en]Al-Namaa Holding Company starts implementation of the first phase of its flagship project “[:]

[:ar]جمعية حفظ النعمة تبدأ بتنفيذ المرحلة الأولى من مشروعها الريادي ” مصنع حفظ النعمة “[:en]Al-Namaa Holding Company starts implementation of the first phase of its flagship project “[:]

[:ar]بدأت جمعية حفظ النعمة بمنطقة الرياض بتنفيذ المرحلة الأولى من مشروع مصنع حفظ النعمة بمدينة الخرج الصناعية على أرض مساحتها (9000) متر

ويهدف المشروع الى تحويل فائض الطعام غير الصالح للاستهلاك الآدمي إلى أسمدة وأعلاف بطاقة انتاجيه قدرها 10 طن في الساعة .

الجدير بالذكر أن  أكثر من 80 % من هذا فائض الأطعمة  يكون غير صالح للاستهلاك الآدمي ويذهب إلى مكبّ النفايات مما يسبب ضرراً للبيئة وهدراً للموارد التي يمكن الاستفادة منها بإعادة تصنيعها وتحويلها إلى أعلاف للحيوانات أو سماداً عضوياً للنبات ، هذا وقد حصل المصنع على كافة التراخيص الصناعية ، ومن المقرر أن يبدأ انتاجه بإذن الله مطلع العام 2018

ويهدف المشروع إلى المحافظة على فائض الطعام غير الصالح للاستخدام الآدمي ، واحترام النعم من الشكر للمنعم  ، والحفاظ على البيئة للحد من الآثار السالبة للمخلفات الغذائية ، والاستثمار الأمثل للموارد المهدرة في تحقيق مخرجات مفيدة للمجتمع ، وتحقيق عائد مالي للجمعية يسهم في تنفيذ برامجها وتحقيق أهدافها.[:en]

The Conservation of Grace Association in Riyadh has started implementing the first phase of the project of preserving the grace in Al-Kharj Industrial City on a land area of ​​(9000) meters

The project aims to transform excess food that is unfit for human consumption into fertilizers and feed crops with a production capacity of 10 tons per hour.

It is worth noting that more than 80% of this excess food is not suitable for human consumption and goes to the landfill, which causes damage to the environment and waste of resources that can be used for recycling and conversion to animal feed or organic fertilizers of the plant. It is scheduled to start production, God willing, in early 2018

The aim of the project is to preserve excess food that is unfit for human use, to respect the graces of thanksgiving, to preserve the environment to reduce the negative effects of food waste, and to optimize the utilization of wasted resources in achieving beneficial outcomes for the society.

[:]

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *